חוויות מהסדנאות עם אמין הו

(נכתב בלילה האחרון של סדנת הצ'י קונג)
מחר מסתיימות הסדנאות השנתיות עם מאסטר אמין הו. בשביל מי שלא היה בסדנאות, וגם בשביל מי שהיה, אני רוצה לכתוב מעט על מה שלמדנו השנה.
הדבר העקרי שפשר ללמוד בעיני מהמפגש עם אמין הוא כוחו של התרגול. אמין התחיל ללמוד טאי צ'י וצ'י קונג (ואומנויות נוספות) כילד, ומאז במשך כל חייו (השנה הוא יהיה בן 60) המשיך לתרגל באדיקות. כשהתחלתי ללמוד איתו לפני כ 16 שנים, הוא היה קם כל בוקר בשעה 05:00 ומתאמן כשלוש שעות אימון אישי. זאת בנוסף לאימון עם תלמידים בשיעורים במשך היום או בערבים. המסירות הזו לאורך שנים רבות נראית לעין בפירות של התרגול. למי שפגש את אמין אין צורך להסביר, ולמי שלא, אפשר לומר שיש לו אנרגיה ומרץ של שלושה אנשים, וכשמתחילים ללמוד ולתרגל איתו ניתן לראות ולחוש בבירור בתוצאות של אימון רציני לאורך שנים. המילה אנרגיה מקבלת משמעות מוחשית כשלומדים איתו, הן ברמת האנרגיה שלו, והן באנרגיה שהוא מקרין במהלך השיעורים.
החלק המרכזי בביקור היה סדנת הצ'י קונג הרפואי שארכה לראשונה ארבעה ימים. במהלך הסדנא לימד אמין לראשונה בישראל את צ'י קונג אלף הידיים ואלף העיניים של הבודהא קואן יין, וכתוצאה מכך תרגלנו לראשונה בארץ את ארבע סדרות הצ'י קונג שמרכיבות את השיטה של אמין – חמשת הצלילים, הריפוי המואר, גוף הזהב, ואלף הידיים ואלף העיניים של הבודהא קואן יין. ארבע הסדרות מסודרות במבנה היררכי . חמשת הצלילים מיועדים לריפוי וחיזוק האיברים הפנימיים, הריפוי המואר לפתיחת המעגל השמימי הקטן, גוף הזהב לפתיחת המעגל השמימי הגדול, ואלף הידיים ואלף העיניים של הבודהא קואן יין להטענת הגוף באנרגיה קוסמית. במהלך הלימוד עם אמין, ניתן לחוש בבירור את האנרגיה החזקה שהוא מקרין, ולמעשה ללימוד איתו יש חלק טכני בלימוד הסדרות, וחלק שהוא לימוד ברמה אנרגטית דרך החוויה של האנרגיה שהוא מקרין ומעביר לתלמידים. בסדרת אלף הידיים ואלף העינים של הבודהא קואן יין בא לידי ביטוי חלק נוסף בגישה המסורתית לצ'י קונג שאמין מלמד, והוא שתרגול צ'י קונג לא חייב להיות קל. התרגול של הסדרה כולל 5 תנוחות ידיים שונות לקבלת אנרגיה מהיקום כאשר בכל תנוחה מחזיקים חמש דקות וזה לא קל, ולפעמים אפילו מאוד קשה. הקושי הזה הוא חלק מהתרגול וחלק מגישה שאומרת שבשביל תוצאות משמעותיות צריך גם להתאמץ. כשלומדים עם אמין, ניתן בהחלט לראות את פירות המאמץ שהוא משקיע לאורך השנים.

בתחום הטאי צ'י היו לנו שתי סדנאות פתוחות וסדנת מורים. גם כאן המסר בעיני היה שהמאמץ הוא חלק מהתרגול. הנושא של הסדנא הראשונה היה פיתוח עצמה פנימית בטאי צ'י, והסדנא נפתחה בתרגול צ'י קונג משיכת חוט המשי ובעמידת עמוד של כשעה בעמידת המעגל הגדול (כשהידיים מחבקות כדור) שאיתגרה רבים מאיתנו. בהמשך עברנו לתרגול התבנית עם דגש על עבודה עם דימויים לחיזוק הכוונה והעצמה הפנימית, ולאחר מכן יישומים של תנועות מהתבנית. אמין שם דגש רב על החשיבות של תרגול צ'י קונג ומדיטציה בעמידה כדי לבנות בסיס איתן בטאי צ'י, שאיתו ניתן לתרגל את התבנית ובהמשך גם פושינג הנדס ויישומים. בסדנת המורים המשכנו כמידי שנה לשפר את תבנית 56 התנועות של סגנון צ'ן.

כהמשך לסדנאות עם אמין ניתן להצטרף כבר עכשיו לקבוצת הצ'י קונג המתקדם בימי שישי בפארק בה אנו מתרגלים כעת את צ'י קונג גוף הזהב והחל מחודש אפריל נתרגל את צ'י קונג הריפוי המואר. בימי ראשון ניתן להצטרף לקבוצת המדיטציה בעמידה, ולתלמידים רציניים יש אפשרות להצטרף לקבוצת הטאי צ'י המסורתי שבה אנו מתרגלים את התבנית המסורתית של סגנון יאנג, פושינג הנדס ויישומים. בקבוצות הצ'י קונג הבסיסי נתחיל בחודש אפריל ללמוד את צ'יק קונג משיכת חוט המשי שמאפשר לפתח את הבסיס הפיזי והאנרגטי לתרגול טאי צ'י, ומומלץ לכל תלמידי הטאי צ'י.

אני מצרף סרטון של תרגול טאי צ'י בסגנון צ'ן שתרגלנו בהפסקה בסדנת הצ'י קונג.
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=WkfbPlH8CA0]

מי שרוצה לחלוק מהחוויות שלו בסדנאות עם אמין מוזמן לכתוב זאת בתגובות.

תגובות בפייסבוק

תגובות

2 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *