משמעות הדרקון בתרבות הסינית

הדרקון

בסדנה עם ג'ינג לי, היא דיברה אתמול והיום על משמעות הדרקון בתרבות הסינית ובצ'י קונג.
המסר שמלווה את שתי התנועות הראשונות של הסדרה משתמש בדימוי של הדרקון, והדרקון בתרבות הסינית שונה מאוד מזה שבמסורת האירופאית.
המסר של התנועות הוא זה
תנועה ראשונה –
Dragon Flying In the Clouds
דרקון עף בתוך העננים

לעשיית תנועה זו, אדם צריך להיות במצב רוח שמח, כדי שהצ'י יוכל לנוע בחפשיות.
שחרר את הכתפיים. שחרר את הגוף כולו. דמיין הרים מכוסים בערפל ועננים. אתה לא יכול לדעת אם זה הערפל שמקיף את העננים, או העננים שמקיפים את הערפל. דמיין את עצמך נע דרך ההרים, מוקף בעננים לבנים, מוקף בערפל והולך דרך העננים.
אבד כל תחושה של עצמך. זה כאילו לא התקיימת יותר – כאילו חזרת אל הטבע—שהוא נקודת המוצא שלך. בעקבו אחר מסלולו הטבעי, צ'י חג בגוף.
שכח את כל הדאגות. השתחרר מכל המחשבות. חשוב רק על הצורה של העננים, ושכח כל דבר אחר.
תנועה זו יכולה לרפא מיחושים של הכתפיים.

תנועה שנייה –
Holy Dragon Returning To The Mountain
דרקון קדוש חוזר אל ההר

ההרים בעננים, והעננים בהרים. גופך מוקף בערפל מסתורי. אינך יכול לזהות דבר. זה כאילו היית ללא הכרה. שב זקוף ובעדינות הארך את הצוואר למעלה. הרגש מאוד יציב ומאוד דומם, כאילו היית פעמון גדול שנח על האדמה.
אתה מוער על ידי רוח מהרקיע ומהאדמה. בשחרור האגו, אתה מחפש אחר משמעות החיים. המשמעות האמיתית של דרקון קדוש חוזר אל ההרים, היא לחזור אל הרקיע. חשוב בשקט על איך באת לעולם זה. כיצד עולם זה בא והולך. כאשר אתה עושה תנועה זו, תודעתך בתנועה, למרות שהתנועה הגופנית נעצרה.

בעוד שבתרבות האירופאית, הדרקון הוא יצור אפל ומרושע ואויבו של האדם, במסורת הסינית מדובר ביצור שונה לחלוטין, וייתכן שהשימוש באותו שם עושה עוול ל"לון" הדרקון הסיני. הדרקון בסין הוא סמל של היאנג המושלם, של איכות שמיימית מיטיבה של צדק ושל מזל טוב. הדרקון הסיני נע בשמיים בזרימה הרמונית ואצילית (ובלי כנפיים) ואיכות התנועה שלו שימשה השראה לאיכות התנועה באומנויות הלחימה הפנימיות ובצ'י קונג.
בסרטון המצורף, אפשר לראות את מאסטר לי ג'ון פנג מדגים את התנועות הראשונות של הסדרה Heaven Earth Gong, ואני רואה בתנועת הגוף שלו ובחופש של מרכז הגוף קשר לזרימה של הדרקון השמיימי.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=FaEvBVAKswI]

תגובות בפייסבוק

תגובות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *