איך לזכור את הסדרה?
בסוף השבוע שעבר קיימנו סדנא מעולה עם מאסטר לי ג'ון פנג שבה הוא לימד לקבוצה של כ 100 תלמידים את הסדרה "חזרה לאביב". בימים אלו אני נמצא עם עוד כ 50 מורים ותלמידים בסדנת הכשרת מורים שבה אנחנו לומדים, עם מאסטר לי במשך תשעה ימים איך ללמד את שיטת שנג זן גונג – צ'י קונג לפתיחת הלב, והפעם בדגש על סדרת הצ'י קונג הרפואי "הילינג גונג" שמיועדת לריפוי מחלות כרוניות וסרטן. למי שלומד סדרה בסדנא (וזה נכון פעמים רבות גם ללמידה של תנועה בשיעור), יש אתגר גדול איך לזכור את הסדרה ולהעמיק את התרגול. אתמול פנתה אלי אחת המשתתפות בסדנת הכשרת המורים ושאלה אותי איך אפשר לזכור את הסדרות, ומכיוון שלאחר מכן היא אמרה שהתשובה מאוד עזרה לה, אני רוצה לכתוב כאן על השיטה שלי לזכור.
אפשר להגיד בחיוך שהמפתח הוא לא לשכוח (-: ולמרות שזה מצחיק יש בזה הרבה אמת. לרוב תלמידים לומדים תנועה חדשה או סדרה חדשה, ולמחרת בבוקר קמים, מנסים לחזור על התנועה או על הסדרה ולא מצליחים. מה שאני עושה הוא לשמור על רצף הדוק של תרגול. הכוונה היא שלאחר סדנא, אני חוזר הביתה, ובמידת האפשר חוזר על מה שאני זוכר. לאחר מכן, לפני השינה, שוב חוזר על התרגול, ( בתנועה או בדמיון) ולמחרת מיד בבוקר. במשך התקופה שלאחר הסדנא (רצוי שלושה חודשים לפחות) אני מקפיד על תרגול יומיומי של הסדרה. לאחר מכן אני לרוב מרגיש שהסדרה הוטמעה ברמה בסיסית, ואני יכול לעבור לתרגל סדרה אחרת או לשלב את התרגול עם סדרות אחרות.
ומה קורה אם עדיין לא זוכרים? בשיטת שנג זן – צ'י קונג לפתיחת הלב יש תיעוד של הסדרות בספר וגם בוידאו, וזה מאפשר למי ששכח חלק מהסדרה לפנות לספר או למחשב להזכר ולחזור לתרגול.
לסיכום, המפתח בתרגול צ'י קונג וטאי צ'י, לזכירת התנועות, וגם להעמקה, הוא תרגול, תרגול ואז עוד תרגול (ורצוי גם להנות מהתרגול (-: )
תרגול נעים (-:
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!